Consultanta cerinte sisteme IT complexe

Proiectarea sistemului reprezinta procesul de definire a arhitecturii, componentelor, modulelor, interfetelor, precum si a datelor pentru un sistem pentru a satisface cerintele specificate.  etodele de analiza si proiectare orientate spre obiect devin cele mai utilizate metode pentru proiectarea sistemelor informatice. UML a devenit limba standard in analiza si proiectarea orientata spre obiect si este folosita de asemenea si de catre COGNOS. Este utilizata pe scara larga pentru modelarea sistemelor de software si este tot mai folosita pentru proiectarea sistemelor si organizatiilor non-software.

Descriere. Principalele Beneficii

Fazele proiectarii sistemelor IT complexe:

1. Designul logic

Proiectarea(designul) logica a unui sistem se refera la o reprezentare abstracta a fluxurilor de date, a intrarilor si iesirilor din sistem. Acest lucru este adesea realizat prin modelare, folosind un supra-abstract (si, uneori, model grafic) a sistemului actual.

2. Proiectarea fizica

Designul fizic se refera la procesele de intrare si iesire efectiva ale sistemului. Acest lucru este prevazut in ceea ce priveste modul in care datele reprezinta intrari intr-un sistem, cum sunt verificate / autentificate, cum sunt procesate, si modul in care sunt afisate ca iesiri.

Cognos foloseste si metodologii alternative de proiectare

* Dezvoltarea rapida de aplicatii (RAD)


Dezvoltarea rapida de aplicatii (RAD) este o metodologie in care un designer de sistem produce prototipuri pentru un utilizator final. Utilizatorul final analizeaza prototipul, si ofera feedback cu privire la capacitatea acestuia. Acest proces se repeta pana cand utilizatorul final este multumit de sistemul final.

* Designul aplicatiilor comune (JAD)

Design aplicatiilor comune (JAD) este o metodologie care a evoluat din RAD, in care un designer de sistem se consulta cu un grup format din urmatoarele parti:Sponsor executiv, Designer de sisteme, Managerii sistemului

Alte servicii oferite de catre COGNOS in Proiectarea sistemului:

•              Analiza cerintelor – analizeaza nevoile utilizatorilor finali sau a clientilor

•              Benchmarking – este un efort de a evalua modul in care sistemele actuale sunt utilizate

•              Arhitectura sistemului – creeaza un model pentru proiectare cu specificatiile necesare pentru hardware, software, oameni si resurse de date.

•              Design – designerii vor produce unul sau mai multe “modele” a ceea ce ei considera ca va arata un sistem in cele din urma, pornind de la ideile identitifcate in sectiunea de analiza

•              Sistemul de testare – evalueaza functionalitatea sistemului actual in ceea ce priveste functionalitatea