Automatizări elaborare şi procesare documente

Automatizarea documentelor (de asemenea cunoscuta ca asamblarea documentului) reprezinta proiectarea sistemelor si fluxul de lucru care contribuie la crearea de documente electronice. Acestea includ sisteme bazate pe logica care folosesc segmente de text pre-existente si / sau date pentru a asambla un nou document. Acest proces este tot mai utilizat in anumite industrii pentru a asambla documente juridice, contracte si scrisori. Sistemul de automatizare a documentelor poate fi de asemenea folosit pentru a automatiza intregul text fix, textul variabil, precum si datele continute intr-un set de documente.

Descriere. Principalele Beneficii

Sistemul de automatizare permite companiilor sa reduca la minimum introducerea datelor, reduce timpului petrecut verificarii si reduce riscurile asociate erorilor umane. Alte beneficii includ: economii din folosirea unei cantitati mai mici de hartie, incarcarea documentului, depozitarea, distributia, cheltuielile postale / de transport, fax, telefon, munca si deseuri.

Automatizarea documentelor este critica  in anumite  industrii, fiind o sursa importanta de avantaj competitiv. Principalele industrii/ zone  in care intalnim automatizarea documentelor sunt:

1. Automatizarea documentelor in managementul lantului de aprovizionare si logistica

Exista multe documente utilizate in logistica. Ele sunt numite, facturi, liste de ambalare / foi (manifeste), bilete de alegere, formulare / rapoarte de mai multe tipuri (de exemplu MSDS, bunuri deteriorate, bunuri returnate, detaliate / rezumat, etc), import / export, livrare, conosament (BOL),

2. Automatizarea documentelor in cadrul firmelor de servicii juridice, financiare si industrii de gestionare a riscurilor; poate fi folosit in orice industrie care creeaza documente bazate pe tranzactii.

Automatizarea documentului pe piata serviciilor juridice

Rolul tehnologiei de automatizare in productia de documente juridice a fost recunoscuta pe scara larga. Odata cu liberalizarea pietei din Marea Britanie a serviciilor juridice in frunte cu institutiile mari din Legal Services Act 2007, cum ar fi Saga, AA, TH MORE> N, Halifax, RBS Group si Co-operative, acestea s-au extins pentru a include servicii de asistenta juridica pentru clientii lor. Cele mai multe dintre aceste companii folosesc unele elemente ale tehnologiei de automatizare a documentului de a presta servicii juridice pe Web. Acest lucru a fost vazut ca prevestind o tendinta de banalizare a marfurilor prin tehnologii precum rezultatul voluminos al automatizarii documentelor, serviciile juridice de marja mica fiind “ambalate” si oferite unui public de masa.

Software-ul de automatizare a documentului are capacitatea de a completa automat variabilele corecte ale documentului pe baza datelor tranzactiei. In plus, unele software de automatizare a documentului au capacitatea de a crea o suita de documente in care toate documentele aferente sunt incapsulate intr-un fisier,