Consultanta achizitii IT complexe

Procurarea reprezinta achizitia de bunuri si / sau servicii la cel mai bun cost total de proprietate posibil pentru a satisface nevoile cumparatorului in termeni de calitate, cantitate, timp, si locatie. Corporatiile si organismele publice deseori definesc procesele destinate promovarii unei concurente loiale si deschise pentru afacerea lor, in timp ce minimizaeaza expunerea la frauda si intelegeri secrete.

Descriere. Principalele Beneficii

Aproape toate deciziile de cumparare includ factori cum ar fi livrarea si manipularea, beneficiul marginal, si al fluctuatiilor de pret. Achizitiile publice, in general, implica luarea deciziilor de cumparare in conditiile unui deficit. In cazul in care sunt disponibile date bune, o practica buna va face uz de metode de analiza economica, cum ar fi analiza cost-beneficiu sau analiza cost-utilitate.

O distinctie importanta se face intre analizele fara nici un risc si cele cu risc. In cazul in care riscul este implicat, fie in costuri sau beneficii, conceptul de valoare asteptata poate fi utilizat.

Bazat pe scopul consumului de bunuri si servicii achizitionate, activitatile de achizitii publice sunt adesea impartite in doua categorii distincte. Prima categorie fiind de achizitii directe, legate de productie si a doua fiind de achizitii publice indirecte, non-legate de productie.

Achizitiile directe au loc numai in locatiile de fabricatie. Ele cuprind toate elementele care fac parte din produsele finite, cum ar fi materii prime, componente si piese. Achizitiile directe, care reprezinta punctul central in managementul lantului de aprovizionare, afecteaza in mod direct procesul de fabricatie al firmelor producatoare.

In contrast, activitatile de achizitii publice se refera la activitatile “de exploatare a resurselor”, pe care o societate le achizitioneaza pentru a  permite desfasurarea operatiunilor. Acestea cuprind o varietate larga de bunuri si servicii, de la obiecte standardizate cu valoare scazuta ca materiale de birou si lubrifianti pentru masini la produse si servicii complexe si costisitoare cum ar fi echipamente grele si servicii de consultanta.

COGNOS poate asista clientii sai pe tot fluxul de achizitii – de la definirea necesitatilor pana la monitorizare, implementare si servicii post-achizitii.