Coaching middle management

In timp ce metodologiile specifice variaza intre consultanti si antrenori, tema unificatoare in toate aceste abordari este ca directori antrenati in traininguri individuale, nu sunt de asteptat sa devina lideri “perfecti” in orice domeniu; mai degraba, se asteapta de la fiecare sa contribuie in conformitate cu fortele proprii si nevoile echipei lor. Acelasi lucru este valabil pentru coachingul de echipa care nu are menirea de a dezvolta echipe perfecte ci echipe care sa contribuie mai mult in cadrul organizatiei lor. Mai mult, dezvoltarea cu succes a unei echipe executive va produce o colaborare mai eficienta, alinierea mai mare in executie a strategiei, imbunatatirea calitatii produselor sau serviciilor pentru clienti si, in final, returul financiar pentru echipa si organizatie.

Descriere. Principalele Beneficii

Dimensiunea echipei poate varia de la doua la douazeci de persoane  in timp ce durata unei sarcini poate dura oriunde de la o zi la douasprezece luni. Unii coache-ri pot lucra cu echipe pe termen lung, la fiecare sase luni si, uneori, o data pe an, insotind echipele in formare prin check-up-uri anuale axate pe progresul lor din ultimele douasprezece luni si pe pregatirea pentru anul urmator. Altii, de asemenea, urmaresc procesele de coaching ale echipei executive cu organizatia. Acestea pot implica grupuri mari de pana la cincizeci sau o suta de manageri de top.

Abordare

Executive Team Coaching difera de coaching-ul executiv de grup prin faptul ca respectivul client este privit ca o intreaga echipa, ca un sistem, mai degraba decat directori luati pe rand. In timpul sesiunilor de Executive Team Coaching , echipa lucreaza asupra activitatii sale obisnuite, deruleaza o intalnire de afaceri tipica , iar apoi este antrenata in procesul colectiv pentru a obtine rezultate. Accentul procesului de coaching de echipa este pus pe imbunatatirea interfatei operationale intre membrii echipei in timp ce lucreaza la realizarea obiectivelor lor, mai degraba decat sa se concentreze pe dezvoltarea individuala a fiecaruia dintre directorii executivi, sau pur si simplu concentrandu-se pe imbunatatirea relatiilor.

Executive Team Coaching este axat pe sprijinirea tuturor membrilor echipei pentru schimbarea dinamicii echipei, indiferent de numarul de persoane care alcatuiesc echipa. Prin urmare, Executive Team Coaching mosteneste mai multe de la analiza sistemelor sau teoria sistemului general prin abordarea sa decat de la abordarile traditionale din management si psihologie.