ValIT

Val IT este o suită de documente care oferă un cadru pentru coordonarea  investiţiilor IT, şi a Institutului de Guvernare (ITGI). Este o declaraţie formală de principii şi procese de IT şi management de portofoliu.


Descriere. Principalele Beneficii

Val permite managerilor din domeniul IT să obţină valoare în afaceri din investiţiile IT, prin asigurarea unui cadru de guvernanţă care constă în:
* Un set de principii directoare, şi
* O serie de procese în conformitate cu aceste principii care sunt definite ca un set de practici de gestionare a cheilor.
Domeniile majore sunt:
· Guvernarea Valorii (VG prefix)
· Managementul Portofoliului (AM prefix)
· Managementul Investiţiilor (IM prefix)
Relaţia cu COBIT
Val IT este strâns legat de COBIT Versiunea 4, şi de asemenea, de Asociaţia Sistemelor Informatice de Audit şi Control (aka ISACA). Documentul-cadru explică diferenţa dintre COBIT şi Val IT, după cum urmează:
Val IT extinde şi completează COBIT, care oferă un cadru de control cuprinzător pentru guvernarea IT. Concret, Val IT se concentrează asupra deciziei de investiţie (facem lucrurile bine?), precum şi asupra realizării de beneficii (obtinem beneficii?), în timp ce COBIT se concentrează asupra execuţiei (suntem pe calea cea dreaptă, şi obtinem un lucru bine făcut?)
Relaţia cu VMM
Metodologia de Măsurare a Valorii (VMM), care are motto-ul “numai este vorba doar de ROI (Return of Investments)” in investitiile tehnologice, oferă îndrumări mai specifice decât Val IT.
Fiecare dintre următoarele procese / activităţi  majore au o misiune de responsabilizare a  matricelor  indicând responsabilităţile directorilor executivi, managerilor de afaceri, şi managerilor de informaţii, împreună cu obiectivele majore şi minore de control COBIT asociate cu activitatea.
· Guvernarea Valorii
· Managementul Portofoliului
· Management Investiţiei
· Utilizarea cu alte domenii de management
Ca şi în cazul COBIT, Val IT poate fi adaptat pentru a fi utilizat în multe alte domenii / industrii verticale.